English French German Macedonian

Млади библиотекари

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

НУУБ „Св.Климент Охридски“-Битола, на ден 03.10.2012 година (среда)  го организираше традиционалниот општински натпревар „Млади библиотекари“ кој се одржа во просториите на Библиотеката.
На натпреварот земаа учество 15-мина учесници од основните училишта од Битола, Новаци и Могила.

Првото место и припадна на Лина Гроздановска,ученичка во VII одделение при ОУ “Тодор Ангелески“ - Битола.Второто место го освои Гордана Саботковска,, ученичка во VII одделение од ОУ “Гоце Делчев“- Могила.

Третото место и припадна на Марија Ѓуровска, ученичка во VIII одделение при ОУ „Браќа Миладиновци“ - с. Добрушево.
Победникот на натпреварот Лина Гроздановска се стекна со право да учествува на 13-от Републички натпревар на „Млади библиотекари“ кој ќе се одржи на 19.10.2012 година во библиотеката “Браќа Миладиновци“ во Скопје.

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер