Користење INTERNET

PDFПечатиЕ-пошта

Основата на Интернетот ја чини заедничката поврзаност на голем број пооделни компјутерски мрежи Интернетот е резултат на развојот на разните академски и истражувачки компјутерски мрежи кои се развија во 70-тите и 80-тите години. Во моментов Интернет е најраспространета „мрежа на мрежите“ која физички поврзува илјадници мрежи во целиот свет. Тој обезбедува бројни извори на податоци на информации сместени во светските бази на податоци.

Во Библиотеката користење на Интернет е можно секој работен ден (понеделник - петок) од 7,00 до 19,30 часот во читалнатата.

Сподели на Facebook