English French German Macedonian

НУУБ „Св.Климент Охридски“- Битола дел од Светската дигитална библиотека и Конгресната библиотека

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Директорот на НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола г–дин Науме Ѓорѓиевски  оствари работна средба со претставници од Конгресната библиотека – Соединетите Американски Држави (Library of Congress) и Светската дигитална библиотека (World Digital Library) со господата Mr. Grant G. Harris and Mr. Jason Yasner и претставници од американската амбасада во Р.Македонија.
Средбата се одржа на ден 17 Април 2012 година во просториите на библиотеката.

На средбата се разговараше како наскоро НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола  да стане член на Светската дигитална библиотека со седиште во Вашингтон и Конгресната библиотека.
Сите дигитализирани материјали што ги поседува библиотеката ќе може да ги користат членки од целиот свет што е од големо значење како за самата библиотека, така и за градот и целата држава.

Целта и вредноста на тоа што го имаме е споделбата на културното наследство, на културата и на се она што го има една земја, да го приложи и да биде достапно до секој студент , кој од дома ќе може да има пристап на една голема колекција на материјали кои ги има Дигиталната светска библиотека

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер