English French German Macedonian

Информации

PDFПечатиЕ-пошта

Одделот за информации им ги нуди на корисниците следниве информации:

 • Општи информации за Библиотеката, условите за користење, фондовите и услугите;
 • Упатување при користењето на каталозите (каталози со картончиња и автоматизиран каталог OPAC);
 • Упатување при користење на секундарни извори на информации (индекси, библиографии и сл.);
 • Библиографски пребарувања за определени теми од различни области преку печатени и електронски извори на информации.

Работно време: секој работен ден (понеделник - петок) од 7,00 до 16,00.

 

Начини на пребарување на книги

 • Пребарување книги на WEB страната на Библиотеката преку COBISS+ платформата;
 • Користење на online сервисот Мојот COBISS (Мојата библиотека);
 • Пребарување и резервација на книги преку мобилната апликација mCOBISS, достапна за Android и IOS оперативните системи;
 • Резервација на книги 
  • преку телеф. број: 047 232 999
  • преку електронска пошта Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
  • Мојот COBISS (Мојата библиотека)
  • преку официјалната Facebook страна на Библиотеката, НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола
 • Табла за информација
 • нови книги
 • Информации за нови книги на LED мониторот во холот на Библиотеката.
 • Преку информатор

 

Почитувани корисници,

Ве молиме за разбирање доколку податоците од електронскиот каталог не одговараат на фактичката состојба во библиотечниот фонд. Се работи на нивно отстранување.

 

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер