English French German Macedonian

Портрет на писателот Радован П. Цветковски

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод одбележувањето на 80 години од раѓањето и 40 години од објавата на првата поетска книга на Радован П. Цветковски, на ден 02.09.2011, НУ - Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ - Битола и Битолскиот книжевен круг организираа Портрет на писателот Радован П. Цветковски.

 

За делото говореа Петре Димовски, Добре Тодоровски, Милица Димитријовска - Радевска приредувач на книгата „Критиката за делото на Радован П. Цветковски.

 

 

 

 

 

 

 

Сподели на Facebook