English French German Macedonian

Нови наслови

PDFПечатиЕ-пошта

( 20 Гласа )

Сендмен
Лаш Кеплер

Книгата "Сендмен"
преставува уште едно
прекрасно дело на
познатото дуо Лаш
Кеплер. Во овој најнов
психолошки трилер ќе го
запознаете Микаел Колер
- Фрост момче кое една
студена зимска ноќ е
пронајдено како талка
по железнички мост во
Стокхолм...
Прочитај повеќе...


Продавачот на сладолед
Катри Липсон

Естер тргнува со
непознатиот маж Томаш
како негова сопруга,
барајќи мирно место во
провинцијата. Нивното
патешествие го снима
режисер, кој што сака
да го имитира реалниот
живот создавајќи филм
без претходно напишано
сценарио...
Прочитај повеќе...


Град од пареа
Карлос Руиз Зафон

Оваа книга претставува
збир од 11 приказни.
Меѓу овие приказни ќе
сретнете: момче кое
решава да стане писател
кога открива дека
неговите фантазии го
поттикнуваат вниманието
на едно девојче кое го
заробило неговото срце.
Бегството на еден
архитект од Константи-
нопол каде се планира
да се гради несовлад-
лива библиотека..
Прочитај повеќе...


Помладиот брат
Ханс Ерих Носак

По десетгодишен престој
во Бразил, инженерот
Штефан Шнајдер се
враќа во Хамбург. По
враќањето затекнува
една поинаква Германија
која сè уште ги носи
лузните од разорувањата
на Втората светска
војна, сè уште жива, но
досега невидена во
ваква состојба.
Прочитај повеќе...


Мојата сестра сериски
убиец - Ојинкан
Брејтвејт

Три убиства веќе те
прават сериски убиец.
Или не? Кореде е
огорчена. И, како да
не биде?! Нејзината
сестра Ајола е многу
нешта: омиленото дете
најубавата ќерка, но
веројатно и – социопат.
Кога вечерата на Кореде
е прекината од
вознемирувачкиот повик
на сестра ѝ Ајола..
Прочитај повеќе...


La sans pareille
Љубовен роман со
додатоци
Милисав Савиќ

Се разбира дека не е
само љубовна приказна!
И покрај многубројните
елементи што
потсетуваат на
романтичните љубовни
стории на Казанова,
Ана Каренина, дамата со
кученцето, романите на
Црњански….
Прочитај повеќе..


Меден месец
Кристина Лорен

Олив Торес е навикната
да биде баксузната
близначка. Од
необјасниви несреќи до
неодамнешно отпуштање
нејзиниот живот се чини
дека е речиси
трагикомичен. Спротивно
на тоа, сестра ѝ Ами е
вечна шампионка...
Прочитај повеќе..


Dubina slave - Deo I
Irving Stoun

Veličanstvena priča o
žestokoj borbi čoveka
čija strast prema
umetnosti i životu
nikada nije posustajala
poput svetionika koji
mu je davao snagu i
hrabrost i u najtežim
trenucima, oblikujući
svaki aspekt njegovog
postojanja..
Прочитај повеќе..


Kameni splav
Saramago

Mada deluje apsurdno
počeli smo da verujemo
kako postoji određena
veza između onog što nam
se dogodilo iodvajanja
Španije i Portugalije od
Evrope, mora da ste čuli
za to. Čula sam, ali u ovim
krajevima nismo ništa
primetili, ako pređemo
preko ovih planina i
spustimo se do obale
more je uvek isto.
Прочитај повеќе..


Bosonoga kraljica
Ildefonso Falkones

Dirljiva priča o prijateljstvu
strasti i osveti koja spaja
dva ženska glasa u
potresnoj pesmi za
slobodu u Španiji XVIII
veka. „Pevaj dok u ustima
ne osetiš ukus krvi...“ U
januaru 1748. godine
jedna crnkinja luta
ulicama Sevilje.
Прочитај повеќе..


Сподели на Facebook