Работилница со учениците од СОУ „Таки Даскало“ - Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во просториите на СОУ „Таки Даскало“-Битола се одржа втората работилница во која учениците од II и IV година графичка струка, ги направија завршните работи со обележувачите за книги и картичките со поезија од писателот Блаже Конески. Со што се заврши еден целокупен процес на нивна подготовка.
По повод 100 годишнината од раѓањето на писателот Блаже Конески, НУУБ„ Св. Климент Охридски“-Битола продолжува да реализира низа активности во наредниот период.
Едно големо благодарам до учениците и до менторите Весна- Мундишевска Велјановски и Катерина Спасовска- Маурдева за соработката и за прекрасно изработените обележувачи и картички.
Подготвил: м-р Гордана Ѓоргиевска-Неделковски

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook

 

 

Сподели на Facebook