16. Роднокрајна средба на битолските писатели

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 27.10.2021 г. во просториите на НУУБ „Св.Климент Охридски“ Битола се одржа традиционалната  16.(Шеснаесетта) Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија.

Темата на Тркалезната маса беше: “Пишувањето – комуникација со моето небо и другите”.

Беа пристигнати 12 текстови од учесниците од Битола, и Скопје меѓу кои Академик Владимир Костов, проф.д-р Христо Петрески, Добре Тодоровски, Академик Зоран Пејковски, Петре Димовски, Ѓорѓи Прчков, Љубе Митрејчевски, Сања Мучкајева-Видановска, Весна Мундишевска-Вељановска, Илче Стојановски, Јован Ѓуровски, Биљана Т.Димко и активно присутен поетот Никола Илијовски.
Текстовите од Средбата се публикувани во 16-тиот Зборник на излагања.

Повеќе фотографии од оваа средба на следниот линк: NUUB Facebook

Сподели на Facebook