Игравме и се забавувавме со учениците од II-В одд. од ООУ „Даме Груев“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Ден исполнет со игра и забава.
Секоја средба наш нов предизвик.

Учениците од II-в од ООУ„Даме Груев“ - Битола со својата наставничка Гордана Јанкуловска, денес ја посетија НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола.

По прекрасната прошетка низ библиотеката, на учениците им беше прочитана сликовницата „Темница“. Оваа сликовница им ја прочита библиотекарот Гордана Ѓоргиевска-Неделковски, со која на крај играа „Ден-ноќ“.
Оваа игра бара физичка активност но и голема концентрација во исто време.
Овие прекрасни дечиња ги испративме со еден скромен поклон од нашата библиотека и ги поканивме на повторна средба.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook

Сподели на Facebook