Изложба по повод 11-ти Октомври- Денот на народното востание

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )
Во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“- Битола поставена е изложба по повод Денот на народното востание 11-ти Октомври.
Годинава се навршуваат 80 години од Денот на народното востание. Борба со која започнува ослободување на македонскиот народ. Тоа е важен меѓник во борбата за самобитност и самостојност на македонскиот народ.
Нека ни е честит 11 ти Октомври!!!
Сподели на Facebook