Кафе и книги со наши локални писатели

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )


Една млада писателка, личност на која пишаниот збор не ѝ е само хоби туку и работа. Овој пат на кафе во прекрасна природа НУУБ„Св. Климент Охридски„-Битола ја угости Јована Матевска Атанасова.
Оваа средба со неа имаше повеќе поводи за кои се разговараше. Првата беше добивањето на престижната награда „Живко Чинго“ за најдобар расказ, а втората беше излегувањето во печат на нејзината нова книга.

Повеќе можете да прочитате на следниот линк на facebook

Сподели на Facebook