English French German Macedonian

„Читањето треба да биде забава!“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

НУУБ „ Св.Климент Охридски“- Битола се со цел да им го доближи големиот фонт на книги од детскиот оддел до сите љубители на читањето, започнува со нов проект

„Читањето треба да биде забава!“

Во соработка со наставниците кои предаваат македонски, германски, англиски  и албански јазик од повеќе училишта од Битола, преку онлајн презентации учениците ќе имаат можност да се запознаат со книгите со кои располага нашата библиотека.

Наша цел е да ги мотивираме децата повеќе да читаат и да фантазираат. Дружењето со книгата ништо не може да го замени.

Координатор на проектот

библиотекар

м-р Гордана Ѓоргиевска- Неделковски

Сподели на Facebook