English French German Macedonian

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА НОВОГОДИШНИ ЧЕСТИТКИ

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПОВИК ЗА ЗБОГАТУВАЊЕ НА БИБЛИОТЕЧНИОТ ФОНД НА БИБЛИОТЕКАТА

НУУБ „Св. Климент Охридски “ – Битола, планира воведување на нови содржини во библиотечното работење со отворен повик до граѓаните за собирање на стари Божиќни и  Новогодишни честитки,  кои ќе бидат обработени во рамките на дигиталната библиотека со пристап од web страната на библиотеката.

Се работи за содржините поврзани со активности за заштита на културното наследство на стари разгледници и честитки кои ќе бидат online достапни како културно наследство и дел од новите збирки обработени според библиотечните стандарди.
Материјалите е потребно да се достават до контакт лице Слободан Пачовски (лице за дигитализација).
Подготвила Јелена Петровска

Сподели на Facebook