English French German Macedonian

15. Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 13.10.2020 во пладневните часови во НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола се одржа традиционалната 15. Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија. На тркалезната маса учествуваа повеќе писатели со трудови на тема: „Моите ликови - од страв и немоќ во револт кон човечките вредности“. Модератор на средбата беше д-р Николче Вељановски. Присутните ги поздрави директорот на Библиотеката м-р Бојан Стефановски. Сите текстови ќе бидат објавени во 15-тиот Зборник на излагања. Учесниците се придржуваа кон пртоколите за заштита од COVID-19.

Сподели на Facebook