English French German Macedonian

Цвеќе над инферно - Иларија Тути

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Меѓу шумите и стрмните гребени, во смарагдните води на клисурата се крие нешто. Тоа ми го кажуваат трагите од крв и искуството: се случило убиство, и можеби не е единствено.
Јас сум криминалистички профилер и секој ден одам во пеколот на девијантниот ум.Не несам пиштол ниту униформа,затоа што моето претчувство е единственото оружје што ми треба. А тоа никогаш не ме изневерило.

Се викам Тереза Баталја и имам тајна што не смеам да му ја признаам никому.Дури ни себеси.
Во изолираната заедница во северна Италија ,во место окружено од легенди и мистичен фолклор,најдено е тело на маж без облека и без очи.Истрагата ја води Тереза Баталја,искусен детектив со остар јазик и меко срце.
Кристално јасно и е дека убиецот повторно ќе нападне .Опасноста демне од длабочините на мрачнотот загадочно минато на планините, а Тереза мора да ја открие вистината пред ја да изневерат телото и умот.

 

Сподели на Facebook