English French German Macedonian

Човекот од маглата - Донато Каризи

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Злото е вистински придвижувач на секоја приказна. Романите, филмовите или видеоигрите во кои сѐ е добро, никому не му биле интересни. Запомнете: злото е тоа што ја создава приказната. Поминаа два месеци откако едно девојче исчезна во маглата. Два месеца откако Фогел се занимава со тој случај, а токму тоа е негова специјалност. Знае како да ги привлече камерите, да ги освои насловните страници на сите дневни весници. Тоа е неговата игра, неговиот потпис. Но, зошто слета од патот? И згора на се, со оглед на тоа што не е повреден, чија е крвта на неговиот костум?

Сподели на Facebook