English French German Macedonian

Изложби 17.02.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) 17.02.1673 г. Умре Жан Батист Поклен Молиер, француски писател и артист, еден од најголемите комедиографи на светската книжевност. Автор е на 33 театарски дела во кои ги исмева тогашното опшество, расипаноста и лакомоста на аристократијата. Најпознати негови дела се “Тартиф”, “Дон Жуан”, “Жорж Данден”, “Скржавец”. Роден е во Париз, на 15.1.1622 година.
Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер