English French German Macedonian

Изложби 15.02.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа ) 15.02.1839 г.  Во Велес е роден Рајко Жинзифов, македонски писател, преродбеник и публицист. Во своите песни го опеа славното и тешко минато на македонскиот народ. Најпознато негово дело е поемата “Крвава кошула”. Умре во Москва на 15.2.1877 година.
Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер