English French German Macedonian

Изложби 14.02.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) 14.02.1468 г. Умре Јоханес Гутенберг, пронаоѓач на техниката за печатење со подвижни букви. Ја усоврши печатарската машина и прв почна да користи излеани метални букви. Во 1455 година ја отпечати “Библијата”. Роден е околу 1400 година.
Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер