English French German Macedonian

Продолжуваме со активноста „Да им читаме на децата“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 19.02.2020 година во рамки на проектот „ Да им читаме на децата“  на наше огромно задоволство повторно ги посетивме децата од градинката „Снегулка“. 
Во две средни групи беа реализирани две активности.
Во првата активност на децата од страна на библиотекарката им беше прочитана прекрасната бајка „ Црвенкапа„ од Браќа Грим, по што на истата тема можеа да ги набојат Црвенкапа и волкот.

Другата активност преку игра и песна ги кажувавме деловите од телото и преку илустрации дечињата кажуваа за што служат истите.
Нема ништо поубаво од насмеани детски лица кои секогаш се спремни да научат нешто ново. На следниот линк следат повеќе фотографии https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10158218828338679&__xts__%5B0%5D=68.ARB5rQrUUPVb-1XthC8wWWvYKsjRAbBzHv9Nlrg1OYIgUs30qJfE9As0BTAFU8a--eFX9lYqrSs15NnoInMA6UNAY_fVk7xQywu4qeXypwkmYvHvENQUtJE68mXdJ81INGwWBvUrdkqGrJ4I8mhqH6gihM1IpmhBU5WoedXlC3W5M89dza3_pD0Dmgs0--9_H5-0HbSlihwfIVweCqGOQj-a0iDawOEg-6ANxx7PiwN0u8SVXzZ_5u88JKzj8Xp7053YZZRN1MX1L5aT40NSzD89tKl8ndTPxgeNKT59w6mWSXV8mGXGyV-REqwllXG2clNPYY24--ONMPWlfqrtd5CYUHiXwp85Fjd0RdSCw6SS_MG_4yXqyLAn35Iws1Ffobhcx2vlqRcvPXq8SYFy0PVHYYwUVPFHnRyxT6sRkAsRf3VFzfH5Sk7lSzpaiB1k1OxC6dg&__tn__=-UC-R

Голема благодарност  до директорката Лидија Тфирст Митревска од градинката „Естраја Овадија Мара“ - Битола, негователката Гзиме Коминовска за покажаниот интерес и додо библиотекарите м-р Гордана Ѓорѓиевска-Неделковски, Вера Марковска, Ирена Колевска и Слободан Пецовски.

 

Сподели на Facebook