English French German Macedonian

Изложби 07.02.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа ) 07.02.1478 г. Роден е Томас Мор, англиски хуманист, државник, писател на социјални, историски и на теолошки списи, родоначалник на утопискиот социјализам. Негово најпознато дело е политичко-филозофскиот роман “Утопија”.
Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер