English French German Macedonian

14-та Роднокрајна средба на Битолските писатели

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

14-тата Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија се одржа на ден 31 мај 2019 година, во просториите на Националната установа – Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола.
Темата на Тркалезната маса  беше: “Мајката – инспирација и/или  значаен лик во моето творештво”.
На Средбата со свои излагања учествуваа дваесет и еден роднокраен писател меѓу кои: академик Владимир Костов (во отсуство), проф. Вера Стојчевска Антиќ (во отсуство), проф. д-р Христо Петрески (во отсуство), Добре Тодоровски, Панде Манојлов,  Петко Шипинкаровски, Никола Кочовски, Ѓорѓи Прчков, Петре Димовски (во отсуство), Јован Ѓурвски, Љубе Митрејчевски (во отсуство), Ванде Ганчевски, проф. д-р Даниела Андоновска – Трајковска, Весна Мундишевска Велјановска, Милица Димитријовска Радевска, Сања Мучкајева Видановска, Елизабета Јончиќ.

За првпат на Средбата присуствуваа и Благој Попоски, Илче Стојановски и Симона Петровска, а гости беа Михајло Свидерски и Славица Гаџова Свидерска.
Присутните на почетокот беа поздравени од директорот м-р Бојан Стефановски. Модератор на средбата беше д-р Николче Вељановски. Во прилог следат фотографии https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157471428753679&__xts__%5B0%5D=68.ARCBWxaIDwomI1DEj_vantSG827xp44SEnmGcUXUBzgh2E-cKkSztxcNGK6FYhOCUFNnhTvCNeYqBH6iYBDvDDUSGJr9dn-UtPdYtQyO0z91eXXke4RXAg5e6MnbNCd4Of5sga5WPECk8k9pL6IHRKrGKH31nPof4uZBFuMMVvra5VEmTC7H9BNycBhC5cp8LCxnIjowsST33TNi_KWSHwr4mvE8iIRvxpGKo_jO3HnodtALVoshTQIWmEGfQxinUdk6ozRN1HxbCPuLoQ4Q_bkoa7lTW15BtPrrIg5ZL791W9dvbP2-wvpRLc8KstUmsFyhznObNa5o1ZVhAMmE-Vmo7CiJ6MD74JMS_efo3CJ2AimT5TH22b2ZB4Ee7ywSAw1gfuvnx1pMFC0A7490TCK3_dyP22YAE6UvCILNSl1Z7uGXAOh37bw4Leuhifz7_8Ysx98&__tn__=-UC-R

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер