English French German Macedonian

Месечината над Фиренца

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

„Месечината над Фиренца“ ве води од снежниот Бостон, преку прашумите на Тринидад, се до позлатените балкони на Фиренца. Овој исклучителен роман е приказна за страсните љубовни романси, опасните одлуки и непомирливата желба на една жена која е приморана да избере помеѓу детето кое отсекогаш го посакува и оперската кариера без која не може да живее.

Доктор Равел е угледен млад лекар кој стекнал завидна репутација помагајќи им на паровите да добијат дете. За помош му се обратило и најугледното лекарско семејство од Бостон.

Ерика фон Кеслар е убава и амбициозна оперска пејачка која со години се обидува да добие дете. По препорака на својот брат, ја посетува ординацијата на доктор Равел, а тој, од средба на средба кон неа чувствува поголема и поголема наклонетост. Но, ниту неговите признаени методи не успеваат да и ги дадат посакуваните резултати, а Ерика тоне во длабоко очајување.

Равел, воден од поривот својата млада пациентка да ја извади од безнадежната ситуација, носи одлука дури на коцка да ја стави својата лекарска кариера, а да и ја оптовари сопствената душа со тајна, која со никого не смее да ја сподели. А, тоа ќе потикне драматичен пресврт кој ќе им ги смени судбините и соништатта на сите ...

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер