English French German Macedonian

„Градиме мостови кон иднината“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа универзитетска библиотека „Св.КлиментОхридски“ –Битола и ромските невладини организации „Сумнал“ – здружение за развој на Ромската заедница и „Баирска Светлина“ заедничко го одбележаа 8-ми април – Меѓународниот ден на Ромите под мотото „Градиме мостови кон иднината“.
Се садеа садници и цвеќиња во дворот на ОУ „Ѓорѓи Сугарев“ – Битола во чест на Нешат Аземовски, се одржа работилницата „Учиме за Ромската култура и традиција“ во соработка со ЈОУДГ „Естраја Овадија Мара„ од градинката Снегулка  и им се поделија ваучери на децата за бесплатно членство во библиотеката, исто така беше прикажан и документарниот филм „Запознај ја Вашата сосетка ромка“, импелементиран од РКМЦ – Бариканипе. На следниот линк следат повеќе фотографии  https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157339310773679

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер