English French German Macedonian

Магичен свет на бајките

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

За време на последната работилница учесниците имаа прилика да откријат повеќе техники за забавно читање, разбирање и анализа на прочитани приказни и книги.
Работилницата започна со презентација на идеи за фокусирање и воочување на важни елементи на едно книжевно дело. На дечињата им беа понудени преку 20 книги и сликовници за избор и обид за игрива анализа, заедно со материјал и средства за обликување, моделирање, цртање и пишување.
Книгите „Алиса во земјата на чудата “ и „ Малата сирена“ им открија еден нов свет, светот на виртуелната и аугментираната реалност. Младите читатели имаа прилика да одат на виртуелна прошетка заедно со ликовите на двете најомилени приказни. Овој спој на класично читање и виртулена реалност им се допадна во целост и покажа на кој начин можеме да направиме мудар спој на класичното и совеменото. Работилните се дел од БИТ ФЕСТ 2018. Во прилог следат фотографии  https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10156703722038679

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер