English French German Macedonian

Поетскиот караван тргна од Битола!

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа Универзитетска установа “Св. Климент Охридски“ - Битола, ги започна промотивните активности на проектот насловен “Стихувалки 2018“.
Првата промоција на збирката со поетски творби од 49 избрани автори се одржа во  Битола, во просториите  на Битолската библиотека.
Освен тоа што беше промовирана збирката, авторите кои претендираат за награди, имаат можност да настапат со читање на една песна, а публиката имаше можност да гласа.
Настанот  го отвори в.д. директорката на НУУБ „Св. Климент Охридски“- Битола Јелена Петровска, а промотори беа проф. д-р Кристина Николовска, проф. д-р Христо Петрески и м-р Ели Маказлиева.
Водител и модератор беше Александра Велинова.
Проектот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија. Следат повеќе фотографии на следниот линк https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10156666372103679
03.07.2018 година

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер