English French German Macedonian

13. Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Тринаесетта роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија што ќе се одржи на 08 јуни (петок), во просториите на Националната установа - Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ Битола, во 10:30 часот.

На средбата присутните писатели ќе  излагаат / разговараат на тема: „Моите емотивни изблици преточени во збор“.
Со свои излагања се пријавени писателите: Владимир Костов, Христо Петрески, Радован П. Цветковски, Добре Тодоровски, Ванчо Полазаревски, Петко Шипинкаровски, Петре Димовски, Ѓорѓи Прчков, Даниела Андоновска Трајковска, Весна Мундишевска Вељановска, Сања Мучкајева Видановска, Биљана Димко Талевска и други.

Агенда

Во прилог се дел од текстовите за излагањата:

Ѓорѓи Прчков

Петко Шипинкаровски

Радован П. Цветковски

Добре Тодоровски

Билјана Димко Талевска

Христо Петрески

Сања Мучкајева Видановска

Ванчо Полазаревски

Љубе Митрејчевски

Даниела Андоновска Трајковска

Весна Мундишевска Велјановска

Ванде Ганчевски

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер