English French German Macedonian

Книгата и љубовта

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.климент Охридски“ – Битола на ден 14.02.2018 (среда) со почеток во 13 часот во просториите на библиотеката, ќе го одбележи Меѓународениот ден на подарување на книга и одбележување на денот на вљубените со рецитирање на поетски творби од македонската љубовна лирика (избор).

На секое прашање ЉУБОВТА е одговор, на секој проблем ЉУБОВТА е одговор, на секоја болест ЉУБОВТА е одговор, на секоја болка ЉУБОВТА е одговор, на секој страв ЉУБОВТА е одговор! ЉУБОВТА секогаш е одговор, затоа што ЉУБОВТА е се што постои !!!

Поетски творби ќе читаат средношколците Божидар Николовски, Сара Ристевска, Анастасија Димовска, Магдалена Јаневска, Теодора Танасовска и Александар Ивановски.

„Љубовта е најубавата работа да се има,

најтешката да се добие,

И најболна да се изгуби“

На крајот на настанот на сите присутни ќе им се поделат боок маркери.

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер