Најавување

English French German Macedonian

Календар на активности

PDFПечатиЕ-пошта

Април

 

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

сабота

2

Одбележување Светскиот ден на книгите за деца и 8 Април - Меѓународниот ден на Ромите

11 часот

Во соработка со Чекор по чекор и Сумнал – здружение за развој на ромската заеница

3

4

5

Велигденско патување

12 часот

ОУ „Гоце Делчев“ – Битола

Училиште за странски јазици Росета Стоун

Француска Алијанса – Битола

австрискиот конзул д-р Валентина Илиева

6

7

 

 

 

 

9

10

11

12

13

14

 

Промоција на книгата „Чудесните светови на Алиса“

 

12 часот

 

 

16

17

18

Промоција на книги – Виолета Јанушева

12 часот

 

ОУ „Кирил и Методиј“ – презентација по повод денот на планетата земја

19

Изработка на бук маркери 12 часот

Во соработка со здружение на уметници ракотворци македонски ракотворби - Битола

20

Предавање на тема Екологија ОУ „Ѓорѓи Сугарев“

 

23

Светски ден на книгата

Читање на пораките во средните училишта во Битола

24

25

26

27

28

 

30

 

 

 

 

 

 

 

Активности март 2018

 

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

сабота

1

2

3

5

доделување на признанија и награди по распишаниот конкурс за краток расказ

17 часот

6

„Еден друг вид на учители“

17 часот

7

посета на Хоспис „Сју Рајдер“

12 часот

8

9

10

12

Културните практики поврзани со мартинките

Управа за развој на културното наследство

- 11 часот

13

14

15

16

18

19

12 часот Еко активности во холот на библиотеката

20

Промоција на книга Ренате Велш во

12 часот

21

Одбележување на Светскиот

ден на поезијата – 18 час

22

ОУ „Даме Груев“ – Битола

Поставување на упатствата за заштита на вода, струја итн – 11 часот

23

Драматизација ОУ „Елпида Караманди“ – Битола

И читање на пораки

11 часот

24

26

27

28

Доделување на награди од конкурсот „Чист воздух за сите“

12 часот

29

30

31

Спелинг од 9 до 14 часот

Работилница за Велигденски обичаи во различни земји

Roseta Stoun

- 11 часот

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер