English French German Macedonian

28 наслови од кои ќе се избере „Роман на годината“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Вкупно 28 книги ќе се натпреваруваат за Роман на годината за 2017. Тие се пријавени на конкурсот кој од 15 декември до 15 јануари беше спроведен во организација на Фондацијата “Славко Јаневски”.

Меѓу 28. наслови се “Крадец на воздишки” на Александар Алексов, “Некои бладања од војната” – Митко Апостолов (Култура), “Круг” – Димитар Башевски (Слово), “Патешествие низ виденијата на апостол Јован“ – Мите Гошев, “Манастир Фуентерабија“ -Јагода Михајловска Георгиева (Три), „Заспаните убавици” – Сашо Димовски, (Култура), “Се врати каде што припаѓаше“ – Марија Ѓорѓиоска, (Макс Поинт), „Се гледаме наскоро Е.“ – Драгана Евтимова, Владимир Лукаш (Антолог), „На брегот на Еуфрат“ – Родна Јанчева, “Палмата” – Марија Митруловска…

Меѓу авторите чии наслови се во конкуренција за награда се и Блаже Миневски, Оливера Николова, Владимир Плавевски, Јордан Плевнеш, Луан Старова, Јусуф Сулејман, Влада Урошевиќ, Ивица Челиковиќ…

Петчлена жири-комисија ќе ги разгледува книгите во трка за наградата и ќе направи потесен избор, а добитникот на Роман на годината за 2017 ќе биде соопштен на 15 март.

Приредил: Александар Крстев

Превземено од:

http://vecer.press/%D0%B7%D0%B0-2017-%D0%B2%D0%BE-%D1%82%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-28-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер