Изложби 23.04.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Денот на смртта на тројцата светски познати писатели: Сервантес, Шекспир и Лопе Де Ла Вега 23 Април од УНЕСКО е избран како симболичен ден на светската книжевност, кој во многу земји на сите континенти во светот меѓу кои е и нашата земја го слават како Светски ден на книгата и авторското право. По тој повод Библиотеката ја посетија ученици од Основните училишта од градот и во холот на Библиотеката беше поставена изложба на книги од горе споменатите светски познати писатели.        

ИЗЛОЖБА НА КНИГИ  - АРТУР КЛАРК (1917-2008)

По повод смртта на англискиот писател Артур Кларк во холот на Библиотеката беше поставена изложба на неговите дела кои спаѓаат во редот на најчитаните книги во Библиотеката.

Сподели на Facebook