English French German Macedonian

Конкурс за најуспешни литературани остварувања во 2017

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Друштвото на писателите на Македонија го распиша конкурсот за најуспешни литературни остварувања во 2017 година. Ќе бидат доделени традиционалните награди „Ацо Шопов“ за поезија, „Стале Попов“ за проза, „Димитар Митрев“ за критика и есеистика, „Ванчо Николески“ за книга за деца и наградата „Мостови“ за најдобра книга напишана на еден од јазиците на националностите.

Книгите објавени во тековната година до ДПМ треба да бидат доставени до крајот на декември, а наградите ќе бидат врачени на 13 февруари идната година, на свеченоста по повод  одбележувањето на 71-годишнината од основањето на Друштвото на писателите на Македонија.

Наградите ќе ги доделат жири-комисии составени од 15 истакнати писатели, критичари и есеисти, членови на ДПМ.

 

Превземено од:

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetail?title=%D0%94%D0%9F%D0%9C-%D0%B3%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0&id=db6e2f04-c7a5-43ee-8f74-3df553d31f6a

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер