English French German Macedonian

44-то годишно собрание на Библиотекарското здружение на Македонија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 16.11.2017 година, на 44-то годишно собрание на Библиотекарското здружение на Македонија кое се одржа во Националната и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Скопје, зедоа учество и библиотекарите од Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола со следниве теми;
1. м-р Јелена Петровска, в.д. директор на Национална установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола, библиотекар советник, „Мултифункционалните библиотеки и нивните корисници во пресрет на потребите на заедницата“,

2. Гордана Пешевска, виш библиотекар, „Новите технологии предизвик за современите библиотеки“
3. Ленче Т. Андоновска, библиотекар советник, „Знаењето како двигател за развој на библиотекарството, некогаш и денес“,
4. Анета Стефановска, библиотекар советник, „Истражување и нови трендови во библиотеките“ ,
Во својство на делегати беа библиотекарите Лидија Мирчевска и Милка Котевска, додека како учесници беа Александар Крстев и Менде Доневски.
Трудовите од конференцијата се достапни на следниот линк: http://bzm.nuub.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=102:-1-22017&catid=4:2011-04-20-11-09-10&Itemid=5

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер