English French German Macedonian

Одржана првата работилница во рамки на едицијата „Македонски искушенија“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во рамки на проектот „По врвиците на хероите на Македонија“, претставување на едицијата „Македонски искушенија, Национата установа Универзитетска библиотека „Св Климент Охридски“ – Битола започна  да  ги претстави делата од едицијата Македонски искушенија.
Програмата опфаќа 5 мултимедијални настани- претставувања на книги од едицијата „Македонски искушенија“, од страна на историчари.
Првиот настан се одржа на ден 07.08.2017, предавач беше професор Ѓорги Чекутков, кој на почетокот ја претстави едицијат „Македонски искушенија“ и зборуваше за Павел Шатев. Главна цел на проектот е:
- да се претстави содржината на едицијата
- да се привлече вниманието на јавноста преку создавање на подетална претстава за историските личности и настани и побудување на интерес за купување на книгите.
Проектот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија и општина Битола во рамки на програмата БИТФЕСТ 2017

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер