Најавување

English French German Macedonian

Календар на активности

PDFПечатиЕ-пошта

март 2017

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

 

 

1

 

 

 

2

3

6

7

8

 

 

 

9

10

13

14

15

 

 

 

16

17

20

21

22

Промоција на проектот „Ние сме Љубов“ -15 часот

 

Работилница – проект „Ноќ со Андерсен“ – 15 часот (ОУ „Кирил и) Методиј“ - Битола

 

 

 

23

Работилница – проект „Ноќ со Андерсен“ – 15 часот (ОУ „Кирил и) Методиј“ - Битола

24

Промоција на проектот „Слушај музика – биди среќен“, - 11 часот

 

24 март до 31 март 2017 година, ретроспективна изложба на книги на библиотеката

Работилница – проект „Ноќ со Андерсен“ – 15 часот(ОУ „Кирил и) Методиј“ - Битола

 

27

„Театар во библиотека“, во соработка со   детското драмско студио „Арт и медиа“ – Битола, - 11 часот

28

Донација на книги од професори од Охфорд универзитетот - Англија

 

 

 

 

29

Работилница – проект „Ноќ со Андерсен“ – 10 часот (ОУ „Даме Груев“ - Битола)

 

 

 

 

30

Промоција на проектот „Еко библиотека“ – 12.30 часот

31

Ликовна изложба  „Ликовни одблесоци – сеќавање на творештвото на Борислав Талевски“ – 12 часот

април 2017

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

3

 

 

 

4

 

 

5

6

7

10

11

Предавање на       д-р Семир Османагич, на тема „Пирамидите во Босна“ – 20 часот

 

 

12

Обука „Преку личен развој до успешно лидерство! „ - 15 до 20 часот, организатори НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола и организација на жени Битола

13

14

17

18

 

 

 

19

20

21

Посета на деца од градинката „Естраја Овадија Мара“ - Битола - 10 часот

 

Промоција  на книга поезија „Духот на тишината“ од Игор Трпчески - 12 часот

 

на 22 април

Светски ден на книгата и авторското право - 10 часот

 

24

Посета на деца од градинката Sвончиња - 10.30 часот

25

 

 

 

26

Саем на книга,  13-16 часот во организација на Француски институт од Скопје и Гете институтот

27

28

Посета на ученици од ОУ “Трифун Пановски“ - Битола - 10 часот

мај 2017

понеделник

1

вторник

2

среда

3

изложба на фотографии од Коста Ќука -12 часот

 

четврток

4

гостување во МТВ

петок

5

сабота

6

8

9 10

11

претставување на базата EBSCO - 13 часот

12

13

Работилница во рамки на проектот „Млади поетски перформанси“ - 11 часот

15 16 17 18

19

литературно читање по повод одбележување на патронатот на ОУ „Кирил И Методиј“ - Битола

 

20

Предавање на тема „Рана дијагностика и третман на рак на дебелото црево“ - предавач асс. д-р Огнен Костовски - 12 часот

22

 

23

Настан по повод 24 мај - денот на просветителите „Влијанието на социјалните мрежи и интернетот врз јазичниот израз на младите“  - 12 часот

24

25

завршен настан од проектот „Ние сме Љубов“ - 11 часот

26 27

29

30

 

 

31

 

септември 2017

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

 

 

 

 

1

 

4

5

6

 

 

7

одблежување на светскиот ден на писменоста

8

11

12

13

 

 

14

15

18

19

20

„Животот и делото на Христо Татарчев“ предавач проф. Владо Кузмановски

11 часот

- Промоција на книгата „Интима“- Гордана Стаматова

18 часот

 

 

21

22

25

26

Одбележување на денот на европските јазици - Француска алијанса

11.30 часот во холот на библиотеката

27

„Животот и делото на Кузман Јосифовски Питу“

предавач проф. Ѓорги Јуруков

11 часот

 

 

28

29

„Животот и делото на Јане Сандански“

предавач проф. Александар Јаневски

Ноември 2017

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

 

 

1

2

3

промоција на книги од Раде Силјан и Веле Смилевски - 12 часот

Промоција на книгата “Тајната на нашите корени“ - Весна Илиовска - 14 часот

 

6

 

 

7 8 9 10

13

 

 

14 15 16 17

20

 

 

21 22 23 24

27

 

 

28 29 30

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер