English French German Macedonian

Настани

10. Саем на книгата

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

 

„Игри без граници“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во рамки на активноста “Игри без граници“ - проектот за „Меѓуетничка интеграција во образованието“, учениците од основните училишта „Св.Кирил и Методиј“ - Битола и „Живко Брајковски“ –Битола денеска ја посетија библиотеката во Битола.

Читај повеќе: „Игри без граници“

   

ИНИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛНАТА И УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКАТА ВО СТРАЗБУРГ ФРАНЦИЈА

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

На 3 мај 2013 година Фатма Бајрам Аземовска оствари иницијална посета на Националната и универзитетска библиотека во Стразбург, Франција. Целта на посетата беше да се воспостават првичните контакти и да се согледа можност за соработка со НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола како дел од процесот на Европска интеграција на Република Македонија и вклучување во современите текови на библиотекарството преку партнерства, вмрежување и соработка.

Читај повеќе: ИНИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛНАТА И УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКАТА ВО СТРАЗБУРГ ФРАНЦИЈА

   

Страница 186 од 251

Сподели на Facebook