English French German Macedonian

Во шумата

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Прехрамбената невронаука денес има повеќе докази за дејството на храната на мозокот и на здравствената состојба. Биолошки и ментално не се разликуваме од нашите предци од палеолитот. А тие пак не страдале од т.н. болести на современиот период, предизвикани од севкупните фрустрации поради чувството на губење на контролата и зачувувањето на сопственоста, но очигледно е дека не јаделе житарици и млеко, бидејќи најчесто не секогаш имале пристап до растителни намирници богати со јаглехидрати. Но, поради тоа што ловците кои собирале храна можеа да поминат неколку денови и да имаат сила и понатаму нормално да функционираат. Нивната перцепција не беше променета од маркетингот и медиумите и ништо не можеше да ги отуѓи од природата.

Во својата книга „Во шумата“, Денис Делогу го опишува својот пат за исцелување од мултиплекс склероза токму со помош на палеопрехранувањето и со помош на функционалната медицина, која се занимава со причините, а не со симптомите: Во секој случај, палеопрехранувањето беше камен темелник врз кој го воспостави своето закрепнување.

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер