English French German Macedonian

Заедно со најмладите читаме

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод октомври - месецот на книгата, во холот на библиотеката е поставена изложба на книги наменета за нашите најмлади читатели. На следниот линк следат повеќе фотографии https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10155837824668679

По овој повод, покрај другите активности, во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, поставена е изложба на книги наменети за најмладите читатели. Изложбата има за цел, преку овој избор на популарни книги за деца да им предложи наслови на најчитани книги од Детското одделение како и предлог на нови книги за читање.

Во текот на претходниот период според евиденцијата на Одделението на книги за деца најчитани беа следните наслови:

  • „Опасна игра“ - Виварели, Ана
  • „Клавирот тивко плачеше“ – Сотировска, Душица
  • „Четири пријатели онлајн!“ – Каприја, Каролина
  • „110 улици“ – Гутовска - Адамчиќ, Малгожата
  • „Децата од моите сонувалки“ – Калан, Ѓорѓи Т.

Предлог наслови на нови книги за читање во идниот период:

  • „Кони и љубовното писмо“ – Боеме, Јулија
  • „Принцезата Тијара“
  • „Приказни од Алхамбра“ – Ирвинг, Вашингтон
  • „Тајната градина“ –  Хоџсон Барнет, Френсис
  • „Ученикот на ренџерот“ – Фланаган, Џон

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер